Sunday, 26 August 2012

...Twin-twinz..name'z..Kembor-kembor..




Bissmillahirahamanirahim,Alhamdulillah pertama-tama kalinya izah ucapkan syukur pada Allah dengan izinnya dapat juga mendetect password "generasi14matri@gmail.com ",penat memikiorkan nyer padahal ada jer untuk mengupdate2

 ..Twin-twinz..name'z.. nie, al-kisahnyer..





Teringat masa "muda-muda' dulu kalau duduk kat dalam kelas or kat maner-maner jer mesti rasa cam ada orang 'calling2' je nama..kejap2..bunyi 'zah-zah', 'na-na', 'rah-rah', 'qah-qah' , banyak lagi yang menyebabkan terperasan akan diri orang "calling-calling"..kadang-kadang fikirkan balik kita nie kita ada twin bukan hanya anak pakcik Tengku ja tapi ramai..yang mana nama yang lebih kurang bunyi,eja,panggilan ,bintu pun ada... antaranya (nie yang sempat dok edit2 je..i.a yang lain masih work in progress)

 ini anak2 pakcik Harun tpi umi n abi yang berbeza
 nie kalu di calling2 namanya bunyi zah-zah, maka terconpius..sama dengan nama hafizah..

^_^..nama sama tpi lain panggilan pula...^_^


 ..ini kembar terpisah masa kecik2 (menurut certia safwatunisa)...
 ..ini pun bunyi yg menconpiuskan juga..rah-rah kowt..


..ini pun kembar terpisah  sorang Kedah, sorang Johor dan Perlis..

ini jer yang sempat izah edit2; yang lain tu yang same2 juga...

AMIRAH -> Syaari, Lutfi.
AININ  -> Zabidi, Adrus.
FATIN -> Zakaria, Abdullah, Hashim
MASYITAH->syitah, masyie
TENGKU-> (confirm2 2 beradik tu..)
FATIMAH ->Hanisah,Adnan, Kamarudin


..ini lah cik2 fatimah kita ..tpi conpius yang blakang tu?..

SYAFIQAH-> Talib, Montasir
ATIQAH -> Razak, Azmi..
WA......->Wardah atau Wardihah(maaf lah slah ejer ea..), wahidah
*ikutkan bnyak lgi nie..tpi x ingat semua pulak..adoi..

Kadang bukan bunyi nama jer, muka pun ader gak kadang-kadang nak mirip-mirip, seperti aina ngan izza, izzah ngn fatin abdullah(masa form 1), ngan safwa pun skali..

Subhanallah, semua nya tersimpan rapi kenangan dalam nama sahibah-sahibah kita sendiri..rindu sangat kat semua.. kalau ada sahabat yang nak tambah lagi gmbar kat cni sila kan ea..wallahua'alam..

6 comments:

timahani said...

as salam!!!!
first to give a comment..
alhamdulillah..suke3.. ^_^
menarik n cute..

nama fatimah mmg ramai kan..

penah jgak geram..pngil fatimah, ingt kan diri kite yg dipnggil..kalih2 malu sndiri..rupanye timah len plak..

smpi skrg pn if reunion ke..jmpe2 skali ke..
pnggil nama TIMAH je..
msti salah seorang ktorang akn ckp..
"tolong eihh...kt bleh tak pnggil nama bapak skali..."
"plez eihh..fatimah rmai tau kt sini.."

tp pnggilan ktorang..dua org je ngn nama ayah..ana sorg je len sket..hehe..

FaTimah adnan ( slalu pnggil timah A)
FaTimah kamaruddin (Timah K laa kan)
Fatimah hanisah (timah hani..hehe..thanks laa spe yang bg nickname ni..dh x ingt dh spe yang mle start bg nickname ni..rasanye cm asma salsabila..huhu)

apa2 pn..best laa izzah.. :) senyum je bce post ni..

Anonymous said...

izzah, aku xde kembo ke?
sedih je..

izzahsyahida said...

sapeer yang tak da kembar tue?..mai nak tolong knal pastikan...^_^

.:bintu zabidi:. said...

jazakillah khair izzah! kreatif jugak sahibah seorang ni. tersenyum bila baca. satu kisah yg masih segar di ingatan, berkaitan nama ni, time kecik2 dlu, form 1 x silap. nakal lagi time ni. kisah kami yg nama sama ni. pernah bertukar name tag time kena tahan dgn pengawas dek tertinggal di dorm. hee. nakal kan, mmg tak soleh punya perangai, dlu x brapa faham lg, jgn diikut ya ^^ "untung nama sama" (dalam fikiran masa tu)

FairuzNazmi said...

huhu...thank u yunk...kembar 3 aku..huhu.syok2...ap2 pn tq ye..:)..muahhh

FairuzNazmi said...

izzah..huhu...thanks ye....best nya ad kmbq 3...ap2 pn thanks ye yunk...muahhhzzz..:)